Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2015

Με την ματιά του ερασιτέχνη φωτογράφου Νίκου Ζαχαριουδάκη.


" Ένας φωτογράφος πρέπει να μας δείξει κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί και που δε θα ξαναδούμε, ακριβώς λόγω του τρόπου που εκείνος βλέπει " Κωνσταντίνος Μάνος 

  Ο 27χρονος Νίκος Ζαχαριουδάκης από τα Χανιά είναι  ερασιτέχνης φωτογράφος και  στις λήψεις του με το κινητό του  αποτυπώνει σε εικόνες τα συναισθήματα του.
Σε ερώτηση της Άλκηστης Γεωργίου αρθρογράφου του LiFo.gr, είπε: 
Α.Γ Τι είναι αυτό που θα σου κάνει κλικ σε μια εικόνα ώστε να αποφασίσεις να την απαθανατίσεις;
Ν.Ζ  Αυτή η ερώτηση με προβληματίζει και μένα πολλές φορές.
Προσπαθώ να εκτιμήσω τα κριτήρια που έχω στα διάφορα ερεθίσματα που δέχομαι, χωρίς να μπορώ τελικά να τα διακρίνω μέσα μου.
Είναι μια ενστικτώδης διαδικασία κατά την οποία παρατηρώ με διεισδυτική ματιά κάτι που μου προξενεί έντονα το ενδιαφέρον.
Σκέφτομαι πως το αντιλαμβάνομαι στα δικά μου μάτια και χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα φίλτρα αποδίδω το αποτέλεσμα.

  Ασχολείται με την φωτογραφία μέσω του κοινωνικού δικτύου Instagram . Αρκετά από τα εκθέματα του έχουν δημοσιευτεί στην ηλεκτρονική και έντυπη έκδοση της εφημερίδας LiFO, του πρώτου σε κυκλοφορία και ανάγνωση free press αθηναϊκού οδηγού. Επιπλέον, συνεργάζεται με την ελληνική έκδοση του γαλλικού περιοδικού μόδας L'OFFICIEL. Τον Φεβρουάριο 2014 πραγματοποίησε την πρώτη του έκθεση φωτογραφίας στην Αθήνα με τίτλο "Urban Athens II".


Σχετικές αναφορές έχουν κάνει η LiFO (http://www.lifo.gr/team/greekicons/45809) και το Elle (http://www.elle.gr/article.asp?catid=25995&subid=2&pubid=129628176&imgid=106184024).

Το συγκεκριμένο project συμμετείχε και στο Made in Thessaloniki Festival #3 τον Απρίλιο 2014 (http://makeartexhibitions.wordpress.com/2014/03/24/urban-athens-ii-νίκος-ζαχαριουδάκης-pepper-hot-spot/).


Instagram Username: nzachar