Σάββατο, 17 Μαΐου 2014

Διεθνές βραβείο στον Γιάννη Μπεχράκη για την φωτογραφία του με τον «Σημαδεμένο για πάντα».


O τίτλος της φωτογραφίας είναι «Σημαδεμένος για πάντα». Πρόκειται για τον 32χρονο Σουδανό Χασάν Μεκί, που γύρισε την πλάτη του και επέτρεψε στον Γιάννη Μπεχράκη να τον φωτογραφίσει στις 5 Δεκεμβρίου του 2012. Ο Χασάν, που βρισκόταν στην Ελλάδα χωρίς τα απαραίτητα χαρτιά, έπεσε στα χέρια μιας ομάδας αντρών, πέντε μήνες μετά την έλευσή του στην Ελλάδα, ενώ περπατούσε στους δρόμους της Αθήνας μαζί με φίλους του από την Μαυριτανία. Η φωτογραφία του Γιάννη Μπεχράκη κυκλοφόρησε μέσω του Reuters.
Πηγή:eirinika.gr

Φωτογραφίες που κέρδισαν το πρώτο βραβείο.

Ο φωτογράφος Bernat Armangue κέρδισε το πρώτο βραβείο “Spot News Single”: Παλαιστίνιοι μαθητές περπατούν ανάμεσα στα συντρίμμια ενός κατεστραμμένου σχολείου στην πόλη της Γάζας. Το σχολείο καταστράφηκε όταν ισραηλινές δυνάμεις βομβάρδισαν ένα κοντινό κτίριο.   

Η φωτογραφία του Ιταλού Fausto Podavini δείχνει μια γυναίκα 71 χρονών στη Ρώμη που φροντίζει τον άντρα της που έχει πληγεί από Αλτσχάιμερ.Και κέρδισε το πρώτο βραβείο «Καθημερινές Ιστορίες».
Δεύτερο βραβείο «Καθημερινές Ιστορίες»: Μια οικογένεια ξυπνάει νωρίς στις καλοκαιρινές διακοπές στο Jeselo της Ιταλίας. Η φωτογραφία είναι του Δανού Soren Bidstrup.


Έλληνας ερασιτέχνης φωτογράφος κέρδισε το πρώτο διεθνές βραβείο του διαγωνισμού The Loupe Awards.

Πρωταγωνίστρια εδώ η κορούλα του η Αθηνά!
Ο ερασιτέχνης φωτογράφος Βασίλης Γκέκας τιμήθηκε με ένα από τα κορυφαία βραβεία φωτογραφίας παγκοσμίως κερδίζοντας το πρώτο  στον διαγωνισμό The Loupe Awards.